Berichten

Zwijnen spotten in Garderen

In de Garderense bossen is het wild zwijn kind aan huis. In het voorjaar worden de beesten vergezeld door hun kleine kroost: de frislingen!

Nieuw herinneringsbos op bijzonder landgoed in Elspeet

Bij natuurbegraafplaats Elspeterbos is een nieuw herinneringsbos aangelegd waar nabestaanden een boom kunnen planten om zo hun dierbaren te herdenken.

JFC strijdt tegen voedselverspilling: leuk, lekker en leerzaam

Vijf Technasia scholen uit Midden-Nederland, waaronder het Johannes Fontanus College uit Barneveld, hebben deelgenomen aan het Project ‘Stop Voedselverspilling’. Zo’n 300 leerlingen mochten tijdens de feestelijke afsluiting een presentatie geven aan de wethouders van de Regio Foodvalley.

Kennismaking met VanLoon Gemstore & More

In januari 2021 opende VanLoon Gemstore & More, een winkel in edelsteenkralen, sieraden en cadeauartikelen, zijn deuren in Garderen. Jammer genoeg kon dat vanwege COVID-19 niet letterlijk. Een feestelijke opening met media-aandacht is er dan ook bij ingeschoten. Dit is het persoonlijke verhaal achter VanLoon.

Blikvanger op de Veluwe: het edelhert

We beleven met zijn allen momenteel bijzondere en soms uitdagende tijden. Reden te meer om te kiezen voor de natuur in Nederland… op de Veluwe om precies te zijn! De kans bestaat namelijk dat je in het Speulderbos in Garderen prachtige dieren zoals het edelhert gaat tegenkomen. Het is het grootste zoogdier van ons land en een ware publiekstrekker.

Zomeropening bibliotheek De Wardborg

Tijdens de zomermaanden juli en augustus gelden er aangepaste openingstijden in bibliotheek De Wardborg.

Garderense Brocante Kastjes

Kom scheumen en sneupen! Leuke tweedehands spulletjes, iedere zaterdag in juni, juli en augustus. De kraampjes staat klaar van 10.00 tot 16.00 uur.

ITL is terug!

Op zondag 30 mei vindt om 19.00 uur de eerste ITL-dienst van 2021 plaats! Er zijn beperkte plaatsen, maar de avond is ook via een livestream te volgen.

Dodenherdenking in Garderen

Ook dit jaar verzorgt Oranjevereniging Garderen e.o. de kranslegging op Dodenherdenking. Dit wordt door het bestuur gedaan, terwijl iedereen dit live kan volgen via een livestream op de Facebookpagina van de Oranjevereniging.

Koningsdag in Garderen

Ook dit jaar worden in Garderen leuke activiteiten georganiseerd, met inachtneming van de corona-maatregelen. Versier jouw raam, leer je eigen dorp op een andere manier kennen of kijk rond tussen Lees meer…