Berichten

Op de fiets voor Woord en Daad

Fiets mee met Woord en Daad en rijd een mooie tocht voor het goede doel! De tocht is op dinsdag 14 augustus en start bij De Rank in Garderen.

‘Doe Duurzaam Garderen’ op 15 juni

De energierekening stijgt. Maar daar is van alles tegen te doen. Leer hoe tijdens Doe Duurzaam Garderen op woensdag 15 juni in dorpshuis De Wardborg.

Garderen centraal in ‘Ons Dorp’

Op 27 juni 2022 staat Garderen centraal in de mooi serie ‘Ons dorp’ die wekelijks uitgezonden wordt op Omroep Gelderland.

Zwijnen spotten in Garderen

In de Garderense bossen is het wild zwijn kind aan huis. In het voorjaar worden de beesten vergezeld door hun kleine kroost: de frislingen!

Nieuw herinneringsbos op bijzonder landgoed in Elspeet

Bij natuurbegraafplaats Elspeterbos is een nieuw herinneringsbos aangelegd waar nabestaanden een boom kunnen planten om zo hun dierbaren te herdenken.

JFC strijdt tegen voedselverspilling: leuk, lekker en leerzaam

Vijf Technasia scholen uit Midden-Nederland, waaronder het Johannes Fontanus College uit Barneveld, hebben deelgenomen aan het Project ‘Stop Voedselverspilling’. Zo’n 300 leerlingen mochten tijdens de feestelijke afsluiting een presentatie geven aan de wethouders van de Regio Foodvalley.

Kennismaking met VanLoon Gemstore & More

In januari 2021 opende VanLoon Gemstore & More, een winkel in edelsteenkralen, sieraden en cadeauartikelen, zijn deuren in Garderen. Jammer genoeg kon dat vanwege COVID-19 niet letterlijk. Een feestelijke opening met media-aandacht is er dan ook bij ingeschoten. Dit is het persoonlijke verhaal achter VanLoon.

Blikvanger op de Veluwe: het edelhert

We beleven met zijn allen momenteel bijzondere en soms uitdagende tijden. Reden te meer om te kiezen voor de natuur in Nederland… op de Veluwe om precies te zijn! De kans bestaat namelijk dat je in het Speulderbos in Garderen prachtige dieren zoals het edelhert gaat tegenkomen. Het is het grootste zoogdier van ons land en een ware publiekstrekker.

Zomeropening bibliotheek De Wardborg

Tijdens de zomermaanden juli en augustus gelden er aangepaste openingstijden in bibliotheek De Wardborg.

Garderense Brocante Kastjes

Kom scheumen en sneupen! Leuke tweedehands spulletjes, iedere zaterdag in juni, juli en augustus. De kraampjes staat klaar van 10.00 tot 16.00 uur.