Logo — Garderen

Nieuws

Elles Methorst uit Garderen wint titels NK Ranch Riding en Allround Jeugd Kampioen

30 jul, 2019
Elles Methorst uit Garderen wint titels NK Ranch Riding en Allround Jeugd Kampioen —

Het bleef spannend tot het laatst, maar Elles Methorst en haar paard Witty konden zondag 23 juni 2019 opgelucht ademhalen. Ze reden tijdens het Nederlands Kampioen een prachtig resultaat op het onderdeel ranch riding – een relatief nieuw onderdeel in het western rijden, overgevlogen uit Amerika. Elles werd Nederlands Kampioen Ranch Riding en sleepte bovendien de titel Allround Nederlands Jeugd Kampioen in de wacht.

Advertentie
YouTap

The Dutch Open 2019

Elles: “In aanloop naar de wedstrijd was ik best zenuwachtig. We hadden ons goed voorbereid en veel getraind, maar tijdens de wedstrijd moet dat er allemaal wel uitkomen. Mijn belangrijkste doel blijft echter om het voor mezelf en Witty vooral naar ons zin te hebben. En dat lukte! We reden een nette proef, dus ik was erg benieuwd wat de jury ervan vond. Toen ik hoorde dat ik Nederlands kampioen ranch riding was geworden, was ik natuurlijk superblij. Ook andere wedstrijdonderdelen verliepen erg goed. Dat ik aan het einde van de dag zelfs benoemd werd tot Nederlands Allround Jeugd Kampioen, was de kroon op al ons werk!”

Carrière maken in de western wereld

Als 18-jarige deed Elles Methorst voor de tweede keer mee aan het NK. Beide keren werd ze vergezeld door haar 15-jarige paard Witty, op wie ze al bijna 5 jaar rijdt. Sinds een jaar wonen Elles en haar ouders in Garderen, waar ze haar paard bij huis heeft staan. Witty is een quarter horse: een ras dat veel gebruikt wordt voor het western rijden. Elles rijdt dit jaar nog bij het jeugdteam van de Western Ruiter Associatie Nederland (WRAN), maar maakt volgend jaar de overstap naar de senioren. “Zowel tijdens wedstrijden als trainingen hangt er een goede sfeer tussen de jeugdruiters. Het is erg leuk om te trainen met leeftijdsgenoten, dus die gezelligheid ga ik wel missen! Ik hoop later les te gaan geven in western en dressuur. Mede daarom volg ik nu de opleiding Paardenhouderij/paardensport in Barneveld. Hopelijk is op een dag de cirkel rond en kom ik weer terug bij het jeugdteam, maar dan om samen met hen western rijden groter te maken onder jongeren.”

Elles Methorst op Witty