Kunst & Cultuur

Klimbos Garderen genomineerd voor Publieksprijs Beste Uitje van Nederland

Ze bestaan pas sinds 2012, maar zijn nu al genomineerd voor Publieksprijs Beste Uitje van Nederland 2017: Klimbos Garderen. En jouw stem hebben ze nodig!

Een kijkje achter de schermen bij Omroep Gelderland

Vanaf januari 2017 zendt Omroep Gelderland het actualiteitenprogramma ‘De Week van Gelderland’ uit. Je bent van harte welkom bij deze opnames!

Bijzonder beiaardconcert met piano en cello druk bezocht

Op 9 september 2016 vond een bijzonder concert plaats, met een samenspel van beiaard, piano en cello. Het publiek kwam in grote getale op het muziekspektakel af, dat klonk vanaf de toren van de Oude Kerk in Barneveld.

Beiaard klinkt opnieuw tijdens braderie Garderen

Beiaardier Wout van der Linden speelde tijdens de Garderense braderie op 10 augustus 2016 op de beiaard van de Dorpskerk en trok veel publiek!

Expositie Mappie Hartsuiker bij Veluvine Nunspeet

Van 29 augustus t/m 3 november 2016 exposeert kunstenares Mappie Hartsuiker uit Garderen met haar schilderijen en kermiek in de Veluvine in Nunspeet.

Beiaardklanken over gezellige Garderense Braderie

Stichting De Barneveldse Beiaard kijkt terug op een gezellige en geslaagde braderie op 27 juli. Er was veel belangstelling voor de beiaard in de Dorpskerk.

Programma ‘Zomer in Garderen’

Op 17 augustus 2016 vinden de opnames voor Zomer in Gelderland plaats in Garderen! Bekijk nu welke activiteiten er die dag zoal te doen zijn.

Dubbel feest in de Arkemheense polder

Op zaterdag 13 augustus is het dubbel feest in de Arkemheense polder. Het stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk bestaat in 2016 30 jaar als monument en het Putter Stoomgemaal in Putten bestaat 10 Lees meer…

Wie weet meer over Peter Visser, verver te Oene?

Voor een nieuwe voorstelling met de werken van Peter Visser, is Oudheidkundige Kring Voorst op zoek naar meer informatie over de schilder.

Voorproefje: beeldenroute door Garderen!

De mooie natuur en dorpskern van Garderen worden binnenkort verrijkt met unieke, houten beelden. Elk beeld vertegenwoordigt een ‘typisch Veluws’ dier, zoals een hert, ree of uil.